dinsdag 13 april 2010

Uitspraak: 5 jaar en tbs voor doodslag op Francien Cuijpers

Een man  (38) uit Zeist is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens doodslag op Francien Cuijpers, op 23 september 2008 in Utrecht. De eis was 10 jaar.

Een schouwarts zag kort nadat de vrouw in haar woning was aangetroffen geen aanwijzingen voor een misdrijf. Toen de verdachte enkele maanden later door middel van een telefoontje naar 112 zelf liet weten dat hij Cuijpers mogelijk om het leven had gebracht, werd alsnog sectie verricht. Onderzoekers concludeerden dat de vrouw door wurging om het leven is gekomen.

De verdachte heeft na zijn telefoontje wisselende verklaringen afgelegd. Hij verklaarde onder meer dat niet hijzelf, maar een ander het misdrijf moest hebben gepleegd.

Op basis van oude rapportages over de man – die al eerder tot tbs werd veroordeeld – en verklaringen van getuigen concludeerde de rechtbank dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was en dat de maatregel van tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook