dinsdag 13 april 2010

Jerrel S. ontkent betrokkenheid bij dood Gumbs

Jerrel S. (35), die ervan wordt verdacht dat hij betrokken was bij de schietpartij op 21 september vorig jaar in een speeltuin in Amsterdam, waarbij Ishmael Gumbs (19) om het leven kwam, houdt vol dat hij niets met de zaak te maken heeft.

Zijn advocaat pleitte er daarom vandaag bij de pro-formazitting bij de rechtbank in Amsterdam voor dat zijn cliënt de inhoudelijke behandeling op vrije voeten mag afwachten. De rechtbank meende echter dat er nog voldoende ernstige bezwaren zijn om S. vast te houden.

De schietpartij waarbij Ishmael Gumbs om het leven kwam gebeurde op klaarlichte dag voor de ogen van de 15-jarige vriendin van Gumbs en enkele spelende kinderen. Voorafgaand aan de schietpartij zou Gumbs in een supermarkt ruzie hebben gekregen met de vriendin van hoofdverdachte Maikel S. (36), die naar verwachting eind mei voor het eerst voor de rechter moet verschijnen.

Jerrel S. heeft altijd ontkend dat hij iets te maken heeft met de schietpartij. Tijdens een eerdere zitting zei hij dat hij met zijn vrouw en kinderen naar de speeltuin wilde en geen wapens bij zich had. Hoofdverdachte Maikel S., die zich in februari uit zichzelf bij de politie meldde nadat hij met naam en foto op de nationale opsporingslijst was beland, vertelde een ander verhaal. Volgens de officier van justitie heeft hij verklaard dat hij weliswaar geschoten heeft, maar nadat Jerrel S. hem een tas met daarin een doorgeladen vuurwapen had aangegeven. Hij beweert dat hij niet wist wat er in die tas zat.

De advocaat van Jerrel S. zei dinsdag dat hij twijfelt aan de belastende verklaringen over zijn cliënt, die vooral komen van de vrienden van het slachtoffer. De raadsman noemde ze tegenstrijdig en wees erop dat de vrienden zouden hebben afgesproken wat ze bij de politie zouden verklaren.

Het Openbaar Ministerie kon nog niet schatten wanneer het onderzoek is afgerond. Mogelijk komt er nog een videoreconstructie. Ook moet nog een aantal getuigen worden gehoord. De zaak is aangehouden voor maximaal drie maanden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook