donderdag 18 december 2008

10 jaar voor doodsteken Denny Veldwijk

reinier-s copyDe rechtbank in Amsterdam heeft  Reinier S.(20) veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens het neersteken van de 19-jarige Denny Veldwijk op 10 november 2007 op het Koningsplein in de hoofdstad. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

S. ontkent, maar volgens de rechter is er voldoende bewijs. Zo zat er bloed op het mes van de verdachte en hebben getuigen verklaringen afgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder acht jaar cel en tbs geëist of twaalf jaar gevangenisstraf zonder tbs. Justitie acht de kans op herhaling groot.

Het Pieter Baan Centrum had ook geen tbs geadviseerd, onder meer omdat de verdachte niet mee wilde werken. Toch zijn er wel signalen dat hij zwakbegaafd is en kampt met persoonlijkheidsproblemen.

De rechtbank oordeelde dat S. geen enkele aanleiding had om het slachtoffer te steken. De jongeman werd neergestoken nadat twee groepen bij een tramhalte ruzie met elkaar kregen. De rechter vond een langdurige celstraf op zijn plaats om de maatschappij tegen hem te beschermen. Zijn daad heeft volgens de rechtbank een schok in de gehele samenleving veroorzaakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook