donderdag 28 augustus 2008

Hoger beroep Holleeder: rechter familie van getuige

holleeder3Het hoger beroep in de zaak tegen Willem Holleeder is vandaag begonnen. De advocaten vroegen het hof vanochtend de zaak voor enige uren achter gesloten deuren te behandelen, omdat zij het hof vragen willen stellen over de familieband en mogelijke contacten tussen een getuige -zakenman Dennis P- en de rechter.
Mogelijk vragen ze het gerechtshof zich vanwege de familieband terug te trekken van de zaak. Dat zou betekenen dat het hoger beroep meteen alweer stil komt te liggen.

Dennis P., blijkt familie van één van de rechters van het Gerechtshof dat de zaak behandelt. De advocaten van Holleeder, Jan Hein Kuijpers en Stijn Franken, willen opheldering.

Het gerechtshof bracht de familieband zelf naar voren. De getuige, een voormalig zakencontact van Willem Endstra, is aangetrouwde familie van één van de rechters: de vrouw van de getuige is het nichtje van de echtgenoot van de rechter in kwestie. Toch nemen de advocaten de relatie hoog op, omdat die het oordeel van de rechter zou kunnen beïnvloeden.

Een andere rechter verkeert in een vergelijkbare situatie met een notaris die voorkomt in het dossier-Endstra.

Het hoger beroep in de zaak, waarin ook diverse medeverdachten van Holleeder terecht staan, vindt vanaf vandaag plaats in de beveiligde rechtszaal in Rotterdam. Holleeder, die in eerste aanleg werd veroordeeld tot negen jaar cel wegens afpersing en daarop in beroep ging, is zelf aanwezig bij het hoger beroep. Hij is volgens zijn advocaten fit genoeg om de zittingsdagen bij te wonen. Holleeder werd in april vorig jaar geopereerd aan een lekkende hartklep.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook