De afgelopen week zijn in België tijdens een inval bij particulier recherchebureau K-2 in Hasselt (België) diverse dossiers van misdaadjournalist Peter R. de Vries in beslag genomen door de Rijksrecherche. Ook werd een andere privédetective -Ton Hendriks, directeur van het recherchebureau Cipol in Doetinchem- gearresteerd wegens vermeende omkoping van politiefunctionarissen.
Volgens Sander van Betten (48)(foto), directeur van het bureau K-2, wannabe Statenlid en voormalig Pizzabakker in Zwolle (Pizza Sandro), zijn er bij de huiszoeking in zijn bedrijf door acht rechercheurs van de rijksrecherche diverse computers en dossiers in beslag genomen.
Een deel van deze dossiers heeft betrekking op zijn werkzaamheden voor het misdaadprogramma van Peter R. de Vries. Het betreft onder meer gedetailleerde informatie over de verblijfplaatsen van ontsnapte criminelen, waarover De Vries volgende maand een uitzending gepland heeft.
Andere dossiers bevatten onderzoekswerk van bureau K-2 voor Edwin de Roy van Zuydewijn, de omstreden ex van prinses Margarita.
De doorzoeking bij Van Betten hangt samen met de recente arrestatie van Ton Hendriks, directeur van het recherchebureau Cipol. Hendriks wordt ervan verdacht dat hij politiemensen heeft omgekocht voor inzage in geheime politieregisters. De detective zit volgens ingewijden al ruim een week vast. Onduidelijk is of de betrokken politiefunctionarissen eveneens zijn aangehouden.
Peter R. de Vries reageert gelaten op de inval bij zijn 'huisdetective'. Er zou volgens hem geen geheime informatie in beslag genomen zijn. De Vries zei het onderzoek rustig af te wachten en nooit zaken gedaan te hebben met Hendriks.
De rijksrecherche, belast met opsporing van misdaden binnen het politieapparaat, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
Eerder al werd Michiel Kraay, een andere privedetective die voor Peter de Vries werkte, gearresteerd wegens handel in prive gegevens.
Van Betten, had eerder kritiek op allerlei slag mensen die zich als privedetectives niet aan de beroepscodes hielden maar gaf in een gesprek met Kraay wel toe dat hij informanten bij de politie/justitie had.
0 comments:
Een reactie posten