maandag 18 mei 2009

Nederlanders in Belgische cel voor overval

De onderzoeksrechter in het Belgische Tongeren heeft vandaag twee Nederlanders van 24 en 30 jaar aangehouden wegens een overval vanmorgen in een woning op de Heirbaan in Neerharen (Lanaken) waarbij ze een vrouw hadden vastgebonden. De echtgenoot van de vrouw ging de overvallers te lijf terwijl buren de politie waarschuwden.

Buurtbewoners vonden de raar opgestelde Nederlandse auto en twee heen en weer lopende mannen tamelijk verdacht en hadden intussen rond 4.00 uur de lokale politie gewaarschuwd. De politie, die heel snel ter plaatse was, kon de twee overvallers in de kraag vatten. Op hun voertuig was een gestolen nummerplaat bevestigd.

In de buurt waren de laatste tijd meer overvallen op woningen. Daarbij hadden de overvallers het telkens gemunt op dure wagens. Ze mepten eerder op de Reistraat in Neerhalen een vrouw met een golfstok en stalen toen een Mercedes. Op de Rekemerstraat sloegen ze een zeventigjarige man het ziekenhuis in maar slaagden er niet in zijn Porsche te stelen. Het is nog onduidelijk of de twee Nederlanders daar iets mee te maken hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook