maandag 17 augustus 2009

Verdachte kofferbakmoord/rioolmoord vrij

De rechtbank in Lelystad heeft vandaag een 32-jarige verdachte in de zogenoemde kofferbakmoord en rioolmoord voorlopig vrijgelaten. P.S. blijft wel verdachte.

De man komt niet op vrije voeten. De officier van justitie liet namelijk weten dat P.S. direct in vreemdelingenbewaring komt. Hij verblijft illegaal in Nederland.

In totaal staan zeven verdachten terecht voor betrokkenheid bij de kofferbakmoord en de rioolmoord. Amsterdammer Brian Stein (49) werd eind vorig jaar om het leven gebracht. Zijn lichaam werd teruggevonden in de kofferbak van een auto in Nieuw-Vennep. René Karamatali (29) uit Almere werd in november 2008 dood aangetroffen in een riool in zijn woonplaats. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat beide slachtoffers een van de verdachten hebben afgeperst. Mogelijk speelde drugshandel of een ontvoering een rol.

In mei kwam al een 45-jarige man op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in de zaak. De overige vijf verdachten zitten nog vast. Hun raadslieden dienden een keur aan onderzoekswensen in, waaronder het horen van ruim veertig getuigen. De rechtbank bepaalt volgende week woensdag of de verzoeken worden toegewezen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor december.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook