woensdag 14 oktober 2009

Eis 8 jaar voor moord op echtgenote

Tegen Josef S. (28) is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam 8 jaar cel geëist wegens moord op zijn echtgenote Hannah (23) in hun woning aan de Ruychrockstraat in Oude Tonge. De van oorsprong Ethiopiër wurgde de moeder van twee kleine kinderen en sloeg met een klauwhamer haar schedel in.

S. kon zich vandaag voor de rechtbank in Rotterdam 'niets herinneren' van de moordpartij die in de woonkamer plaatsvond. Het openbaar ministerie en de rechtbank hebben moeite om dat verhaal te geloven. Volgens het OM heeft S. een duidelijk motief: jaloezie. De man geloofde dat Hannah enkele jaren geleden in een asielzoekercentrum in Ter Apel een relatie had gehad met een andere man. Kort na de dood van Hannah belde hij dan ook die vermeende minnaar. Hij beet hem toe: "Je hebt geslapen met mijn vrouw. Je kunt het bloed van mijn vrouw drinken."

Officier van justitie mr. A. Lodder stelt dat S. bewust heeft gehandeld. Zo heeft hij de klauwhamer waarmee hij op het hoofd van Hannah had ingeslagen, na zijn daad keurig teruggelegd in de doos.

De man verklaarde zelf niet te weten wat er met hem is gebeurd. Tijdens het bidden, wat het echtpaar elke avond gezamenlijk deed, werd hij overvallen door iets wat hij nog nooit heeft meegemaakt. "Ik hoorde stemmen. Mensen zonder gezichten waren aan mij aan het trekken. Ze waren aan het schreeuwen", vertelde S. aan de rechters. S. blijkt volgens psychiatrisch en psychologisch onderzoek iets verminderd toerekeningsvatbaar te zijn voor zijn daden.

Acht jaar is wel erg weinig voor een moord. De uitspraak was uiteindelijk 7 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook