vrijdag 9 oktober 2009

Jaloezie zou reden zijn voor moord op crècheleidster Erbas

Volgens de recherche is een liefdesdrama het motief voor de moord op Arzu Erbas, eigenaresse van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West. De Turks-Amsterdamse vrouw (31) die deze week is gearresteerd, zou volgens de politie de moordopdracht hebben gegeven, omdat haar man een verhouding zou hebben gehad met de crècheleidster. Ze zou Nevzat K., een verre neef van haar man, tot de moord hebben aangezet.

Michiel Balemans, haar advocaat ziet nog ‘geen enkel direct bewijs’ dat zijn cliënt schuldig is. “De verdenking wordt onderbouwd met een stroom geruchten. Veel meer is er niet,” zegt hij. De verdachte zwijgt vooralsnog.

De politie kreeg een tip dat de vrouw ‘de dader heeft opgehitst’. In het voorlopige strafdossier zit volgens Balemans echter ook een tip die 'juist wijst naar anderen'.

“Verder zijn er afgeluisterde telefoontjes, maar uit de verslagen die ik kreeg, blijkt geen enkele kwade wil,” zegt Balemans. “Dan belt de door de politie gezochte K. haar vanuit Duitsland boos op, omdat iemand zijn naam zou hebben genoemd. Hij dreigt diegene iets aan te doen. Mijn cliënt raadt hem aan niet zo te praten. Dat lijkt me geen bewijs van een complot.”
Bij gebrek aan bewijs probeert de recherche zijn cliënte ‘te knakken’, zegt de raadsman. “Ze zeggen haar dat haar man waardeloos is, haar verwaarloost, en dat haar man in Turkije misschien ook een vriendin heeft. Dan denk ik: waar zijn jullie mee bezig?'”

Justitie 'herkent zich niet' in de kritiek van de advocaat op de verhoren. Tja dat is raar, want dat is zo’n beetje de standaardtactiek van elk recherche team. Zelfde werd gedaan in de zaak Kumral Bagci waar uiteindelijk een turkse vrouw die onschuldig bleek zich na een keihard verhoor in haar cel ophing.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook