donderdag 15 oktober 2009

Lagere straf dodelijke mishandeling John Lucieer

Edelberto R. (36) uit Rotterdam is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot zestien jaar celstraf, wegens de zware en dodelijke mishandeling van voormalig raadslid John Lucieer (58) uit Varik. De veroordeling betreft ook een aantal overvallen. De aanklager had twintig jaar cel wegens moord en overvallen geëist, zoals de rechtbank eerder had opgelegd.

Edelberto sloeg Lucieer na een seksafspraak zo gruwelijk in elkaar, dat die later overleed. Dat gebeurde in december 2007, toen het slachtoffer de afgesproken 1000 euro niet direct betaalde. Anders dan de rechtbank eerder en het Openbaar Ministerie twee weken geleden, vindt het hof dat geen moord.

R. nam de mobiel van zijn klant mee, en trok de vaste telefoonlijnen van diens huis kapot. Dat hij dat deed, wijst er volgens het hof op dat hij de klant in staat achtte om hulpdiensten te bellen. En dat hij niet dacht, of bedoelde, dat de man zou doodgaan. (een rare redenatie, want hij voorkwam dus dat de man de hulpdiensten belde en moest dus rekening houden met het feit dat hij daardoor kon overlijden).

Voorafgaand aan het geweld hadden beide mannen veel alcohol gedronken. Ook zijn er bedwelmende middelen aangetroffen die bij homoseks worden gebruikt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook