vrijdag 16 oktober 2009

Eveneens 15 jaar cel voor moord Pascal Keijzer in Hoger beroep

Emiel T.(38)is vandaag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Pascal Keijzer (16) uit Hoogkarspel. T. stak Keijzer op Koninginnedag in de gemeente Wervershoof in zijn hals. Kort daarna overreed hij hem met zijn auto. Het hof kwalificeerde het misdrijf als moord.

Medeverdachte Michel van B. (43) werd tot zes jaar cel veroordeeld. In zijn geval verklaarde het hof diefstal met geweld met dodelijk gevolg bewezen. De opgelegde straffen zijn gelijk aan de eisen van het Openbaar Ministerie in hoger beroep. De rechtbank in Alkmaar legde T. in eerste aanleg vijftien jaar op en Van B. acht jaar.

Pascal Keijzer was een jeugdige drugshandelaar. Emiel T. wilde hem op de bewuste dag beroven van zijn handelswaar en zijn geld. In het verleden zou Keijzer drugs van slechte kwaliteit aan T. hebben verkocht. Het hof is bij het vellen van zijn oordeel uitgegaan van het relaas van verdachte Van B., die opening van zaken heeft gegeven. Aan de lezing van T., die getracht heeft zichzelf vrij te pleiten door Van B. te beschuldigen van excessief geweld, hechtte het hof geen geloof. Het hof hekelde het feit dat T. geen enkele compassie heeft getoond met de nabestaanden van Pascal Keijzer.

T. en Van B. zijn, nadat Keijzer was neergestoken en ernstig gewond op de grond lag, aanvankelijk weggereden. Na een paar honderd meter bedacht T. zich en keerde hij de auto. Het tweetal reed terug. Van B. werd opgedragen de auto te verlaten om een telefoon te zoeken. T. reed daarop over Keijzer heen. Volgens het hof is komen vast te staan dat Pascal Keijzer daardoor om het leven is gekomen. Bruut en laf, zo omschreef het hof de manier waarop de verdachten Keijzer hebben aangevallen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook