donderdag 15 oktober 2009

Benno L. blijft vastzitten

De raadkamer van het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag bepaald dat zwemschoolhouder Benno Larue in voorarrest blijft zitten. Het hof wees het beroep af dat Larue had ingesteld tegen de eerdere afwijzing van de rechtbank van zijn verzoek de voorlopige hechtenis op te heffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in den Bosch laten weten. L. wordt verdacht van ontuchtige handelingen met een groot aantal kinderen.

Op zich was dat wel te verwachten. Benno's advocaat voerde weliswaar aan dat er geen enkel hard bewijs was voor de tenlastte gelegde 98 gevallen van ontucht waardoor er 1 geval van ontucht overbleef, samen met bezit van kinderporno, hetgeen geen reden is Benno langer vast te houden in af wachting van zijn proces, maar er is natuurlijk geen enkele rechter die het besluit durft te nemen om Benno uit voorarrest vrij te laten vanwege de publieke verontwaardiging die er zal ontstaan. Een publieke verontwaardiging die juist is gevoed door de eenzijdige berichtgeving van justitie.

Laten we wel zijn, wat Benno heeft gedaan is niet fris te noemen, maar of er inderdaad sprake is geweest van 98 gevallen van aanranding blijft nog maar te bezien. Desondanks is Benno zo'n beetje gebombardeerd tot de grootste viespeuk van Nederland, terwijl een buschauffeur die een 14 jarig mentaal gehandicapt meisje verkracht, vrijgesproken wordt omdat volgens de rechter ze 'nee had kunnen zeggen'. Geldt dan niet hetzelfde in de zaak Benno Larue??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook