vrijdag 11 december 2009

Man in Amsterdam van bed gelicht wegens roofoverval

In Amsterdam is vanmorgen een man van 20 van zijn bed gelicht wegens verdenking van deelname aan een gewapende roofoverval. Het gaat om de zoon van de SP deelraadsleden (Oost-Watergraafsmeer) Gerard van de Molen en Karen Wegner.

Om zes uur in de ochtend werd er op de deur van de woning van van de Molen en Wegner gebonkt. Ongeveer twintig agenten stonden in de woonkamer om vervolgens hun twintigjarige zoon van zijn bed te lichten.

“Hij schijnt verdacht te worden van een gewapende overval. Het viel ons volledig rauw op ons dak”, zegt vader Van de Molen. Volgens Van de Molen gebeurde het allemaal met veel machtsvertoon. “Er stonden wel twintig agenten in ons huis, met schilden, helmen op en wapens. Wij werden gesommeerd om in de woonkamer te blijven. Vervolgens werd mijn zoon hardhandig uit zijn bed op de grond gegooid, geboeid en geblinddoekt afgevoerd. Wij bleven verbijsterd achter.”

Van de Molen gelooft niet dat zijn zoon iets met een overval te maken zou hebben. “Hij wil heel graag bij de luchtmacht en hij weet dondersgoed dat als hij dergelijke misstappen maakt, hij die carrière wel kan vergeten.” Wel geeft de vader toe dat zijn zoon er niet altijd de juiste vrienden op nahoudt. “Hij en zijn vrienden zijn al velen malen aangehouden door de politie hier in de buurt, maar vaak voor onbenullige dingen. Agenten zijn hier de jongeren het leven zuur aan het maken. Vorig jaar was er op het Boerhaaveplein sprake van hangjeugd. De overlast is nu over, maar de politie blijft doorgaan met pesterijen. Maar deze arrestatie kun je geen pesterij meer noemen.”

De politie van Amsterdam zei niets van een arrestatie te weten. De arrestatie zou mogelijk verricht zijn door de politie van Kennemerland.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook