vrijdag 29 mei 2009

16 jaar voor ‘woonbootmoord’ op Antoinette Akkermans

Een 56 jarige Hagenaar is vandaag conform de eis door de Haagse rechtbank  veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor moord op zijn ex-vriendin Antoinette Akkermans (50). De man schoot op 30 oktober 2008 Akkermans dood in haar woonboot aan de Van Maanenkade in Den Haag. Op dat moment was haar kleindochter (5) in de directe nabijheid aanwezig.

De politie kreeg op 30 oktober rond een uur of 19.00 uur een melding van een schietpartij in de woonboot. Een wijkagent was op dat moment vlakbij en kwam als eerste ter plaatse. Hij trof de verdachte bij de boot aan en wist hem aan te houden. De verdachte was nog in het bezit van een vuurwapen en legde direct een bekentenis af.
Aan de dodelijke schietpartij ging een zware mishandeling vooraf. Hierbij werd onder meer de keel van het slachtoffer dichtgeknepen. Het motief zou onvrede over de relatie zijn. De verdachte heeft bij de politie verklaard dat hij boos was op het slachtoffer omdat zij hem de avond ervoor na een ruzie de deur zou hebben gewezen. De twee hadden op dat moment sinds ongeveer drie maanden een relatie

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook