zondag 20 september 2009

Rex van Parera de rapper met het korte lontje

Rex van Parera geen echte moordenaar maar gewoon, een 'kort lontje'. Hier met litteken uit een eerder 'akkefietje'.
Rex van Parera (21), die volgende week moet voorkomen voor het doodsteken van orthopedagoog Susan in het Poortgebouw aan de Amsterdamse Weesperzijde op 15 juni, is volgens zijn advocaat geen doorsnee dakloze. Het is een rapper 'met een kort lontje'.

In 2007 wijdde de NPS een uitgebreide documentaire aan hem, waarin bleek dat hij al jong het huis uit is gegooid en sympathiseert met de jeugdbende de ‘Crips’.
Rex van Parera had al een strafblad wegens openlijke geweldpleging in 2005. In 2007 kwam hij met justitie in aanraking voor zware mishandeling van een dakloze vrouw. Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. In 2008 heeft de politie hem aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een vrouw aan haar haren door haar huis hebben gesleurd.

Van Parera wordt nu verdacht van het doodsteken van de orthopedagoge en het neersteken van twee pedagogisch medewerksters van Spirit. Rex van Parera was een bewoner van het opvanghuis van hulporganisatie Spirit aan de Weesperzijde. Tijdens een gesprek over zijn agressieve gedrag met drie medewerkers begon hij te steken.
In de vijfdelige documentaire 'Vrije Radicalen' uit november 2007 is Van Parera één van de vijf hoofdpersonen. Hij is met zijn vrienden te zien in de Bijlmer, rapt over zijn moeder en vertelt waarom de Crips zo belangrijk voor hem zijn. “Het is mijn nieuwe familie. Mijn moeder heeft me op het verkeerde moment het huis uitgegooid.” Rex' moeder is Monica Tjen A Kwoei een voormalig achtergrondzangeres bij Herman Brood.

De advocaat van Rex van Parera zegt dat haar cliënt 'in een opwelling' heeft gestoken. “Hij had geen vooraf bedacht plan om haar van het leven te beroven. Ik vraag vrijspraak. Hij heeft er spijt van en erkent dat het nooit zo ver had moeten komen.” De zaak komt volgende week donderdag voor.

Update: De rechtbank besliste in die pro-forma zitting in september dat Rex van Parera ter observatie moest worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Rex van Parera gaf toen aan dat hij niet wilde meewerken aan een psychiatrisch onderzoek. De rechtbank achtte medewerking niet noodzakelijk om meer over Rex van Parera te weten te komen.

De zaak wordt op 8 juni 2010 inhoudelijk behandeld. De eis zou 18 jaar en tbs worden. De uitspraak werd 16 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook