maandag 22 februari 2010

Politie speurt naar Deborah Rosiek

De politie speurt sinds vanmorgen in recreatiegebied 't Twiske bij Zaandam met een graafmachine naar het lichaam van Deborah Rosiek (39) die 17 juni 2003 verdween

Behalve de politie is ook het NFI ter plekke. Op aanwijzing van een getuige werd hier in april 2007 al eens eerder* gezocht maar er werd toen niets gevonden. Ook werd al eens in het IJsselmeer* naar haar gezocht.

Bij haar verdwijning was Deborah Rosiek hoogzwanger en zou een dag later door een keizersnee bevallen van een tweeling.

Oud-Politieman Hans P. (46) werd lang gezien als hoofdverdachte. Dit nadat er drie van Rosiek afkomstige bloedsporen in de kelderbox van een vroegere woning van P. waren gevonden. De rechter vond dit 'bewijs' te zwak en sprak Hans P. in juli 2008 vrij. Tegen P., die destijds een relatie had met Rosiek, was vijf jaar cel geëist. Los van het feit of Hans P. wel of niet de dader is, is 5 jaar voor doodslag of moord op een vrouw die zwanger is van een tweeling natuurlijk een belachelijk lage eis. Hans P. zou volgens justitie de vader zijn van de tweeling.

Hans P. was ook in februari 2004 al eens gearresteerd, bleef 3 manden in vooraarest en werd toen weer vrijgelaten. Ook werd in mei 2006 in Zaandam een toen 39 jarige tweede verdachte gearresteerd, en weer vrijgelaten.

*De eerdere zoektocht in het IJsselmeer was op aanwijzing van een 'vriend' van Hans P.. Toen daar niets gevonden werd, wijzigde deze getuige zijn verhaal: Hij zou het Ijsselmeer verhaal in opdracht van Hans P. hebben verteld, maar in werkelijkheid zou zijin het Twiske begraven liggen (waar vervolgens werd gezocht, samen met de getuige). De rechtbank noemde dat tijdens het proces tegen P. onaannemelijk. Tijdens dit proces werd P. wél schuldig bevonden aan heling en overtreding van de wapenwet, maar kreeg door laakbaar handelen van het OM geen straf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook