maandag 22 februari 2010

Verdachte schietpartij Sprang Capelle pleegt zelfmoord vóór aanhouding

Een man (40) uit Waalwijk heeft vanochtend zelfmoord gepleegd kort voor zijn geplande arrestatie in verband met de schietpartij in Sprang-Capelle begin deze maand waarbij een 42-jarige fietsster schijnbaar willekeurig onder vuur werd genomen.

De politie al bij het huis van de Waalwijker toen hij zelfmoord pleegde. Over de wijze waarop dat gebeurde, doet de politie nog geen mededelingen. De man was een 'zeer serieuze verdachte', aldus de politie. Nader onderzoek in het huis levert mogelijk meer aanwijzingen op voor zijn betrokkenheid bij het schietincident. Over een motief tast de politie tot dusver nog in het duister. Verdachte en slachtoffer kenden elkaar niet.

Er gaat echter ook een gerucht dat de man een afscheidsbrief heeft nagelaten waarin hij schrijft dat hij zich gestalkt voelde door het slachtoffer. De vrouw fietste volgens hem vaker op die plek, hij had het gevoel dat zij achter hem aanzat. Hij zou al een keer eerder een poging hebben gedaan, maar toen had hij misgeschoten. Of de vrouw hem daadwerkelijk stalkte, of dat een en ander zich alleen in zijn hoofd heeft afgespeeld, is niet duidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook