donderdag 15 april 2010

Eis: 24 maanden tegen ‘Brace’

Eddy Brace Rashid MacDonald in betere tijden
brace2
Tegen Eddy Brace Rashid MacDonald (23), beter bekend als de zanger ‘Brace’, is 24 maanden gevangenisstraf geëist waarvan 6 voorwaardelijk wegens afpersing, wapenbezit en bedreiging. Brace zat sinds januari in voorarrest. Tegen zijn medeverdachten werd 30 maanden waarvan 6 voorwaardelijk geëist.

Volgens de OvJ zou Brace tegen het slachtoffer hebben gezegd: “Ik ga je in een loods neerknallen”, “ik snij je pik eraf”, “ik bind je naakt vast aan een boom, es kijken hoe lang je dat uithoudt in de vrieskou”.

Duncan, het slachoffer, dat de eis te laag vind, zou een pinpas met pincode ontfutseld zijn. Hij werd ontzet door de politie.

Het zou gaan om achterstallige huur. Brace was volgens eigen zeggen slechts betrokken als chauffeur bij de incasso, waarbij de strafbare feiten werden begaan. Volgens Duncan wist Brace echt wel wat er zou gaan gebeuren. het was Brace die hem samen met zijn roadmanager uit huis haalde en in de auto dwong, het was Brace die de portieren op slot deed en wegreed en hij had tijdens de rit tegen zijn ‘roady’ gezegd: “Doe dat wapen naar beneden want mensen zien dat”.

Uitspraak 30 april 2010 Het werd 1 jaar + vier maanden voorwaardelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook