woensdag 27 januari 2010

Zanger Brace in gevangenis

Eddy Brace Rashid MacDonald (23) (foto), beter bekend als de zanger Brace, zit in de gevangenis.

Line-Up Events, zijn management, heeft dat bevestigd. Brace is volgens hun in voorlopige hechtenis genomen in verband met een onderzoek van justitie. 'Het betreft een privé-kwestie, waarbij Brace mogelijk zijdelings betrokken is.', aldus 'Line-Up Events'. Dat mag nog al een kwestie zijn als je in voorarrest komt wegens zijdelingse betrokkenheid. Het zou gaan om anti-homo geweld, maar ontvoering wordt ook genoemd.

Brace brak door toen Lange Frans en Baas B hem vroegen mee te werken aan hun single 'Moppie'. Brace werkte ook mee aan 'Ik ben je zat' en 'Leipe Mocro Flavour' van Ali B en Yes-R.

Update: Het wordt inmiddels duidelijk dat Brace zou hebben meegewerkt aan ontvoering en mishandeling. Zijn management houdt het erop dat Brace toevallig in de auto zat waarmee de ontvoering plaatsvond. Hij wilde uitstappen toen het gebeurde, maar dat 'lukte niet'. Vraag is natuurlijk of hij daarna pogingen heeft gedaan de ontvoering af te breken en de mishandeling te voorkomen en of hij de politie heeft gebeld.

Update 29 Januari 2010: In RTL Boulevard was Loes Falix, de moeder van Brace aan het woord:

Brace reed samen met een vriend naar zijn roadmanager. De vriend moest nog een schuld afbetalen, maar er ontstond een ruzie over het bedrag. Toen het uit de hand liep, kwam de politie erbij. Hij heeft verder niks gedaan. Hij was er zijdelings bij betrokken. Toch is hij opgepakt, omdat hij erbij aanwezig was.

Het gaat om een vriend en niet om hem. Hij had liever een bank beroofd, dan was hij tenminste echt schuldig. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd en wordt vastgehouden tot aan het einde van het onderzoek. Dit kan oplopen tot zestig dagen. Ik verwacht dat hij over een week of twee wordt voorgeleid, maar dat hangt af van de officier van justitie.

Update 29 april 2010: Het werd 1 jaar + vier maanden voorwaardelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook