woensdag 27 januari 2010

Uitspraak: 5 jaar voor overval Jack Waterman

Khalid B. (23) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot vijf jaar celstraf wegens afpersing in de zaak van de fatale overval waarbij de Amsterdamse juwelenhandelaar Jack Waterman om het leven kwam. Twee andere verdachten, Moustafa el J. (20) en Winston P. (30) zijn vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen alle drie de verdachten tien jaar gevangenisstraf geëist. Zij hield hen onder meer verantwoordelijk voor de dood van de juwelenhandelaar. Die stierf de betreffende nacht in maart vorig jaar aan een hartstilstand, nadat hij even daarvoor een hartinfarct had gekregen. Volgens justitie leidden de stress die de overval veroorzaakte en het letsel dat hij had opgelopen aan zijn nekruggenmerg uiteindelijk tot zijn dood.

De rechtbank was het hier echter niet mee eens. Daarom viel de straf voor B. lager uit. De rechter achtte wel bewezen dat hij samen met anderen 's nachts de woning van Waterman en diens vrouw in Amsterdam-Oost is binnengedrongen. Zij hebben vervolgens met geweld de slachtoffers gedwongen sieraden en geld af te geven.

El J. en P. zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. P. was vorige week al door de rechtbank op vrije voeten gesteld. Het OM kon vandaag nog niet zeggen of het in hoger beroep gaat.

Justitie verdenkt nog vijf andere personen van betrokkenheid bij de overval. Onderzocht wordt nog wat precies hun rol bij het misdrijf is geweest. Zij moeten zich mogelijk later voor de rechter verantwoorden.

Verdachte roofmoord langer vast.
Vierde verdachte moord op Jack Watereman gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook