dinsdag 15 juni 2010

Eis 20 en 23 jaar voor liquidatie Hans van Geenen

Tegen Toon Reuvers (30) uit Lith en diens oom Martien Reuvers (39) uit Oijen is vandaag voor de rechtbank in Arnhem (die zitting hield in de bunker in Osdorp) 20 jaar en 23 jaar cel geëist voor de gewelddadige liquidatie van Hans van Geenen (33) uit Oss en poging tot moord op de chauffeur Olaf van Fulpen (nu 26) uit Oss op de A73 Op 10 september 2008 en voorts voor bendevorming en wiet kweken.

Wietkweker Hans van Geenen stierf toen de auto waarin hij met een kameraad reed, op de snelweg vanuit een BMW werd doorzeefd met tientallen kogels uit twee automatische geweren. Van Fulpen, die reed, bleef op een schampschot na ongedeerd. Een zender die onder hun auto zat, haalden Toon en Martien R. eerder op bij een Amsterdamse verkoper.

Eerder werden vijf verdachten aangehouden, waaronder de vriendin van Hans van Geenen.

Eén van de getuigen was Peter W. die was opgepakt ivm de witwaspraktijken in deze zaak. toen hij aangaf tijdens de verhoren dat hij niet méér wilde verklaren omdat hij dan zelf gevaar zou lopen, liet hij zich overhalen om beschermde getuige te worden. Hij krijgt plastische chirurgie en een andere identiteit.
De waarde van Peter W. als getuige lijkt echter beperkt. Peter W. bleek namelijk niets te weten. Het verhoor werd daarmee een gênante vertoning: Peter W. had wat uitlatingen van Martien gehoord en had zelf wat conclusies getrokken.
Er mocht niets worden gevraagd over de voorwaarden van de deal met Peter W. Dat Peter W. vorig jaar nog een 'belastingschuld' had van vier ton en nu niks meer had daar niet mee te maken, hij had geen geld gekregen voor zijn gevaarlijke openhartigheid, alleen 'bescherming'.

Update 2 juli 2010: Toon en Martien kregen op 2 juli 2010 20 en 23 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook