vrijdag 2 juli 2010

Uitspraak: 20 en 23 jaar voor moord op Hans van Geenen

Toon Reuvers (30) uit Lith en zijn oom Martien Reuvers (39) uit Oijenwee zijn vandaag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 20 en 23 jaar wegens moord op Hans van Geenen (33) en poging tot moord op Olaf van Fulpen (destijds 25) uit Oss.

De rechtbank acht bewezen dat de twee in september 2008 op de snelweg al rijdend met machinegeweren de auto met van Fulpen achter het stuur en Hans van geenen in de passagiersstoel onder vuur namen. Daarbij kwam Hans van Geenen uit Oss om het leven. Olaf van Fulpen ontsnapte aan de dood.

Justitie had 15 juni ook 20 en 23 jaar cel geëist tegen Toon Reuvers en Martien Reuvers. De straffen gelden niet alleen voor de moord maar ook voor de exploitatie van wietkwekerijen, bendevorming en witwassen.

De rechtbank acht bewezen dat Martien samen met zijn neef in Amsterdam een zender had gekocht, die onder de auto van het slachtoffer was geplakt. De ontvanger die volgens zendmastgegevens het doelwit heeft gevolgd, is aan het tweetal te relateren en de kogels waarmee de A73 bezaaid lag, komen uit dezelfde partij als kogels die in een loods van het tweetal is teruggevonden.

Justitie schetste eerder dat Martien Reuvers vroeger samen met Van Geenen in de wiethandel zat. Nadat ze uit elkaar gingen, betaalde Van Geenen allerlei schulden niet af en werd Martien daar op aangekeken. Een getuige verklaarde dat Martien vond dat zijn gezag door Van Geenen werd ondermijnd. Dezelfde getuige vertelde dat Martien bekend is met automatische wapens en daar mogelijk ook over beschikte. De rechtbank gelooft in dat motief.

De advocaten vonden de zaak niet sterk genoeg voor een veroordeling, onder meer omdat van beide mannen geen fysieke sporen op de plaats delict zijn gevonden. Martien Reuvers stelde dat hij de zender had uitgeleend.

De rechtbank veroordeelde negen andere betrokkenen bij de wietkwekerijen van Martien Reuvers tot werkstraffen en (soms deels) voorwaardelijke celstraffen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook