maandag 7 juni 2010

Eis: Celstraf voor dood Tim Benningshof

Tegen Guiseppe F. (28) en Sandra V. is vandaag voor het gerechtshof in Den Haag opnieuw 3,5 jaar celstraf geëist voor de dood van Tim Benningshof (21) uit Rotterdam. Volgens justitie overleed Benningshof in juni 2006 na toediening van de vloeibare drug GHB.

De rechtbank sprak Guiseppe F. en Sandra V. in juli 2008 nog vrij van dood door schuld, omdat volgens de rechters niet achterhaald kon worden wat de doodsoorzaak was. Ook toen had het OM 3,5 jaar celstraf geëist.

Het drinken van het narcosemiddel GHB, na een avond vol drank en drugs, zou het slachtoffer fataal zijn geworden. Pas een paar maanden na zijn verdwijning werd Benningshof gevonden in een natuurgebied in Oostvoorne. Alle aandacht in de media, een speciale website, posters en flyers hadden niets opgeleverd. Via een tip werd de politie op het spoor van de Rotterdammers gezet. F. bekende en wees de plek aan waar hij zijn vriend had begraven.

Beide vrienden van het slachtoffer werden wel veroordeeld voor het verbergen van het lichaam. F. zou in de periode van de vermissing zijn teruggegaan om Benningshof van zijn kleding en sieraden te ontdoen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook