zondag 11 juli 2010

Dode vrouw gevonden in Krimpen a/d Lek | Zoon van dak gesprongen

Rond 22:15 heeft de politie Loes van Mastrigt (62) gevonden in haar woning aan de rederij van Holststraat 10 in Krimpen aan de Lek (gemeente Nederlek) (Zuid-Holland). De zwaargewonde zoon (35) van de vrouw is aangehouden. Hij werd in de tuin aangetroffen toen de politie arriveerde. Hij was van het dak afgesprongen

Update 12 juli 2010
Loes werd kort voor de verlenging van Nederland-Spanje gevonden in een plas bloed in de woonkamer van haar woning. Volgens de politie is ze vermoord door haar zoon.

Buren hadden de zoon van het dak horen springen. Toen bleek dat de zoon zwaargewond in de voortuin lag, hebben de buren hebben meteen eerste hulp verleend en 112 gebeld. Omdat hij veel al opgedroogd bloed aan zijn benen en in zijn schoenen had, wisten ze meteen dat er meer aan de hand was Dat bloed kon niet van hem zijn. Andere buren hebben daarna op de deur en ramen gebonkt, maar er kwam niemand. Vervolgens hebben ze de poortdeur van de achtertuin ingetrapt en zijn ze het huis binnengegaan. Daar vonden ze Loes, badend in het bloed.

De zoon, die een paar straten verderop woont, is al jaren een probleemkind en gebruikt drugs. Zondagavond had hij medicijnen nodig die zijn vader is gaan halen bij de huisartsenpost in Gouda. Een ritje van ruim een uur. In die tijd is het gebeurd. Toen Ruud thuiskwam, werd hij opgevangen door de hulpdiensten en lag zijn zoon zwaargewond voor de deur en zijn vrouw dood in huis.

Vader Ruud van Mastrigt is directeur van de christelijke basisschool "De Wegwijzer" in Krimpen a/d Lek. Hij was een jaar verwijderd van zijn pensioen.

Update 4 augustus 2011:
De zoon, die aan een schizofrene stoornis lijdt, stak zijn moeder onder invloed van een psychose met een mes in haar borst, buik en rug en sneed haar keel door.Hij wordt volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot TBS

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook