dinsdag 20 juli 2010

Huis van vermiste chinees doorzocht

De Nationale Recherche heeft vandaag in Diemen de woning doorzocht van een vermoedelijke Chinees Nederlandse drugshandelaar die op mysterieuze wijze op 22 april in Hong Kong is verdwenen.

Het onderzoek naar zijn vermissing leidde drie dagen later tot de inbeslagneming van 372 kilo cocaïne, de grootste drugsvangst ooit in Hong Kong.

Rechercheurs van de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doorzochten ook een tweede woning in Diemen, het adres van een neef van de 50-jarige verdwenen man. In de woningen is beslag gelegd op documenten, digitale gegevensdragers en communicatiemiddelen.

De vermiste man vertrok 14 april op stel en sprong vanuit zijn woning in Diemen naar Hong Kong. Hij zou zijn bedreigd vanwege de verdwijning van een partij cocaïne. De neef meldde op die dag bij de Amsterdamse politie dat zijn oom bedreigd werd met vuurwapens. Ter plaatse trof de politie Amsterdam-Amstelland geen verdachte personen of voertuigen aan.

In Hong Kong keerde de man niet terug van een afspraak met een zakenrelatie. De politie van Hong Kong ontdekte op het dak van het huis van deze partner in 26 dozen met cocaïne. In verband met de drugsvangst werden vier mannen en vier vrouwen aangehouden. De cocaïne had een straatwaarde van 33 miljoen euro.

Van de vermiste man is niets meer gezien of gehoord. Het onderzoek door de Nationale Recherche naar zijn betrokkenheid bij internationale drugshandel wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de politie van Hong Kong.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook