maandag 9 augustus 2010

Uitspraak: 20 jaar in hoger beroep voor moord op schoonouders

Michiel de G. (43) uit Naaldwijk is door het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de moord op zijn voormalige schoonouders Jan en Truus Kuijvenhoven op 2 november 2007 in Monster.

Michiel de G. was verwikkeld in een echtscheiding. Volgens hem waren zijn schoonouders er oorzaak van dat die scheiding moeizaam verliep. Daarom ging hij vanuit zijn woonplaats naar Monster. Daar belde hij aan bij het huis van zijn schoonouders. Zijn schoonmoeder liet hem binnen, maar toen duidelijk werd dat ze niet met hem wilden praten, greep hij zijn wapens en bracht hen met een aantal schoten om het leven.

De man meldde zich kort daarna op het politiebureau en leverde zijn twee wapens en een hoeveelheid patronen en hulzen in. Hij werd direct aangehouden. De G. was een geoefende schutter. De avond voor zijn misdaad bracht hij door op een schietvereniging waar hij vaker kwam. Daarvandaan nam hij zijn moordwapens en bijbehorende munitie mee.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot achttien jaar celstraf en tbs. Het hof vindt dat er onvoldoende aanleiding is om tbs op te leggen, maar achtte daarom een hogere celstraf wel noodzakelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook