woensdag 22 september 2010

Meisje verdwenen | verdachte gearresteerd | meisje gevonden

Kaylee
kaylee
In de verdwijningszaak van het meisje Kaylee Geertsma (7) is vanochtend kort na middernacht een verdachte gearresteerd.

Kaylee verdween gistermiddag om 15.15 uur vanaf basisschool Meester Baars aan de Koninginneweg in Rotterdam-Zuid.

Sinds de verdwijning heeft de politie op meerdere plaatsen zoekacties verricht. In de woonomgeving van Kaylee is momenteel een groot buurtonderzoek gaande.

Het Korps landelijke politiediensten heeft eerder vanochtend op verzoek van de Rotterdamse politie een Amber Alert uitgegeven, pas zeventien uur na de alarmerende verdwijning. De kracht van een Amber Alert is snel en op grote schaal na een verdachte kindervermissing waarschuwen, maar de Rotterdamse politie zegt in deze zaak eerst getuigen te hebben willen horen, omdat er aan een misdrijf in de relationele sfeer wordt gedacht is er eerst met de familie en met de leerkrachten op school gesproken.  Omdat Kaylee nog steeds niet is gevonden, is vanmorgen alsnog besloten het Amber Alert-systeem in werking te laten stellen.

De politie wil niet zeggen of de gearresteerde verdachte een familielid van Kaylee is maar welingelichte bronnen delen mee dat het om de moeder van Kaylee gaat. Op vijf woonadressen zijn de afgelopen nacht huiszoekingen verricht.

Update 13.30 uur: Kaylee Geertsma is ongedeerd terug gevonden. Behalve de vannacht gearresteerde moeder is nu ook haar oma gearresteerd.
Update 24 september 2010: Inmiddels is een vierde verdachte gearresteerd: Het gaat om de vriend van de moeder. Overigens zijn de eerdere 3 gearresteerden weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook