woensdag 22 september 2010

Man doodgestoken in Cuijk

In Cuijk (NB) is vanmiddag Deniz Sivritas (20) omgekomen als gevolg van een steekpartij op de hoek van de Botdragerdreef en de Schilderdreef. De politie die op de ruzie afkwam heeft in de buurt 2 verdachten Mishja L. (21) en zijn neef Ephraim L (27) uit Gennep, gearresteerd. Mishja L. is een militair van de luchtmobiele brigade

Het slachtoffer is nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is bezweken. Aan de steekpartij -zo bleek later- ging een zedendelict vooraf. Het zedendelict werd in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 september gemeld aan de politie door een familielid van de twee verdachten van de steekpartij.

De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de melding en de steekpartij en wilde niet verder ingaan op hardnekkige geruchten dat het slachtoffer het jonge zusje van de twee verdachten heeft verkracht. De broer van Mishaja, Josha L. (18) werd eveneens gearersteerd, wegens medeplichtigheid, maar werd later weer vrij gelaten. Hij blijft wel verdachte.

Update 3 september 2010: Justitie wil de slachtoffers vervolgen voor eerwraak.

Update 20 maart 2013:
Tegen Mishja L. (24) en zijn neef Effraïne L.(29) uit Gennep is bij de rechtbank 15 jaar geëist en tegen Mishja's jongere broer Josha 6 jaar. Volgens de officier van justitie zijn Mishja en Effraïne allebei even schuldig aan de “met militaire precisie uitgevoerde slachtpartij” met minstens 18 messteken. Josha zou medeplichtig zijn aan de moord.

Met z'n drieën zijn ze volgens de aanklager verhaal gaan halen. Daarbij namen ze een koksmes en een vleesmes mee. De fatale messteek in de halsslagader kwam volgens de officier van Mishja. Hoewel die als enige verminderd toerekeningsvatbaar werd verklaard door gedragsdeskundigen, eiste de officier dezelfde straf als tegen zijn neef. Hij moet geen strafvermindering krijgen, omdat hij de leiding nam.

De ouders van Sivritas zagen hun zoon op klaarlichte dag op de stoep vlak voor hun huis doodbloeden. “Hij heeft mijn zusje verkracht!”, schreeuwde Mishja volgens getuigen terwijl hij wegrende

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook