dinsdag 30 november 2010

Eis: 14 jaar voor onthoofding Muiden (hoger beroep)

Tegen Mehmet I (33) is vandaag in hoger beroep in Amsterdam 14 jaar gevangenisstraf geëist wegens doodslag op een vrouw op 14 juni 2008 in Muiden. De vrouw werd op die dag in een auto op een parkeerplaats bij een benzinestation aan de A1 aangetroffen met haar hoofd van de romp gescheiden. De politie deed de vondst na een melding van een voorbijganger dat er gevochten zou worden in/bij de desbetreffende auto. Mehmet had de vrouw - toen zij nog leefde- met een zaag onthoofd omdat zij hem vervuilde drugs zou hebben geleverd.

De rechtbank Amsterdam veroordeelde de man eerder tot 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag en sprak de man vrij van vernieling van het stoffelijk overschot. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de strafmaat.

Het OM is van oordeel dat door de gruwelijke wijze waarop verdachte de vrouw om het leven heeft gebracht een hogere gevangenisstraf op zijn plaats is dan door de rechtbank is opgelegd.

Uitspraak (naar verwachting) op 13 december as

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook