dinsdag 30 november 2010

Ouders opnieuw aangehouden voor dood van baby

Een man (27) en een vrouw (21) uit Rotterdam zijn vandaag aangehouden op verdenking eind vorig jaar een baby (destijds 3 maanden) zo zwaar te hebben mishandeld dat het kindje 11 november overleed aan de gevolgen daarvan. De moeder van de baby en haar vriend, beiden uit Rotterdam, worden 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van doodslag.

Het meisje, geboren in september 2009, werd in december door de man en vrouw naar een ziekenhuis gebracht. Daar ontstond het vermoeden dat het meisje slachtoffer was van kindermishandeling. In januari werden de moeder en haar vriend aangehouden. Tot aan de eerste behandeling van deze zaak door de rechtbank in april hebben ze vastgezeten. Omdat er geen gronden waren hen op dat moment langer vast te houden, werden ze door de rechtbank in afwachting van de behandeling van die zaak op vrije voeten gesteld.

Nader onderzoek van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling wees dit najaar uit dat het kind naar alle waarschijnlijkheid was mishandeld. Behalve hersenletsel was sprake van botbreuken.

Op 11 november van dit jaar overleed het meisje. Nader onderzoek en sectie op het lichaampje wees uit dat dat waarschijnlijk kwam door complicaties die het gevolg zijn van de mishandeling van vorig jaar. De officier heeft daarop besloten de ouders opnieuw aan te laten houden.

In het gezin was één ander kind. Dit kindje is ook onderzocht, waarbij geen aanwijzingen voor mishandeling zijn gevonden. In januari is dit kind al via Bureau Jeugdzorg op een veilige plaats ondergebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook