woensdag 3 november 2010

Nieuw onderzoek in rechtszaak rond dood Kathleen Cremers

Het het gerechtshof in Arnhem heeft vandaag bepaald. dat in de zaak rond de dood van Kathleen Engels-Cremers uit Venray  bloedvlekpatronen en sporen opnieuw moeten worden bekeken. Ook moeten de broer en de moeder van de verdachte, de echtgenoot van het slachtoffer, worden gehoord.

Het hof heeft alle verzoeken van het Openbaar Ministerie en de verdediging toegewezen. Het OM wil onder meer de broer van de verdachte horen, omdat hij heeft aangegeven iets te weten wat relevant kan zijn voor de strafzaak. De verdediging wil de moeder van de verdachte ondertussen horen, omdat zij bij verdachte heeft aangedrongen op het geven van openheid over de gebeurtenissen op 15 maart 2006, de dag dat Erik Engels zijn vrouw om het leven zou hebben gebracht.

Engels zou op 15 maart 2006 in zijn huis in Venray zijn echtgenote met zeventig messteken hebben gedood. De verdachte heeft altijd ontkend. De man werd in 2007 door de rechtbank in Roermond tot vijftien jaar cel veroordeeld wegens doodslag op zijn vrouw. In 2008 sprak het gerechtshof in Den Bosch hem echter vrij, waarop het OM in hoger beroep ging. De Hoge Raad vernietigde de uitspraak van het hof eerder dit jaar. Volgens het hoogste rechtsorgaan had het hof de vrijspraak niet goed gemotiveerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook