woensdag 3 november 2010

Eis: tot 17 jaar voor Hofstadgroep in hoger beroep

Tegen leden van de Hofstadgroep zijn vandaag in hoger beroep straffen tot 17 jaar geëist.
Jason Walters moet van het OM de hoogste straf krijgen, zijn medeverdachte Ismael Aknikh zou 38 maanden cel moeten krijgen.

Volgens het OM wilden de verdachten terreuraanslagen plegen. De rechtbank in Den Haag was het daarmee eens, maar het gerechtshof in Den Haag vond in 2008 van niet. Nadat het OM in cassatie was gegaan bij de Hoge Raad, besliste de Hoge Raad dat het hof te strakke regels had aangehouden om deelname aan een terroristische organisatie te bewijzen. De zaak moest daarom opnieuw worden behandeld, nu door het gerechtshof in Amsterdam.

Hoofdverdachte Jason W. kreeg op 23 januari 2008 vijftien jaar cel opgelegd voor vijf keer poging tot moord op agenten van een arrestatieteam. Het terroristische aspect achter deze en andere daden achtte het hof destijds niet bewezen. Het OM had achttien jaar cel geëist. Een andere verdachte, Ismael A. kreeg bij het hof vijftien maanden cel voor het bezit van handgranaten, na een eis van eveneens achttien jaar cel. Hij werd vrijgesproken van poging de politiemensen te doden.

Een overzicht van de hofstadgroep.

Jason Walters, distantieerde zich eerder dit jaar in een brief van de geweldadige jihad

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook