donderdag 25 november 2010

Verder DNA onderzoek in zaak Geert B.

Het Hof in Leeuwarden heeft bepaald dat het Nederlands Forensisch Instituut nader DNA-onderzoek moet doen in de zaak tegen kindermoordenaar Geert B. (50) uit Glanerbrug.

In 1991 misbruikte en vermoordde B. in Deventer zijn buurmeisje Semiha Metin (8) (foto). Pas in 2009 werd hij daarvoor opgepakt, nadat hij weer twee jonge kinderen had misbruikt en DNA moest afstaan. Er bleek een een match uit met de moord op Semiha.

In mei 2010 veroordeelde de rechtbank in Zwolle Geert B. tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie en Geert B. gingen beide in hoger beroep.

In de zitting op 11 november verzocht de advocaat van Geert B. de pyjama waarmee Semiha was gewurgd nader te onderzoeken op DNA-sporen. De advocaat sluit niet uit dat er een onbekende dader in het spel is.

Geert B. zelf ontsprong eerder de dans toen hij in 2003 weigerde mee te werken aan een DNA-test. Maar hij was niet de enige. Advocaat Jan Bart Kalk: "Ook twee politieambtenaren weigerden toen hun medewerking. Je vraagt je toch af: 'Hadden zij iets te verbergen?'"

Een voormalig buurmeisje (nu 30) van B. beschuldigt hem ook van misbruik.

Kort nadat zij aan Geert B. was ontsnapt, vermoordde hij Semiha.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook