vrijdag 19 maart 2010

Skelet Natalee Holloway op Zeebodem? Flauwekul!

In de niet aflatende soap rondom de verdwenen tiener Natalee Holloway dient zich de volgende farce aan. Een Amerikaans echtpaar dat was wezen duiken op Aruba, meent een foto (rechts) gemaakt te hebben van een skelet dat 'mogelijk van Natalee Holloway zou zijn'.

Het is echter klinkklare nonsens. Eén blik op de foto maakt al duidelijk dat het geen skelet is maar een onderwater rotspartij. Daar hoef je geen forensisch arts of antropoloog voor te zijn. Waar zijn de ribben? Wat voor een kaak door moet gaan lijkt er in de verste verte niet op.

Toegegeven, met enige fantasie is er de vorm van een menselijk lichaam in te herkennen, maar niet de vorm of het uiterlijk van een skelet.

Update 25-3-10: Het 'skelet' blijkt een koraalrif.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw overleden, vriend gearresteerd

In een woning aan de Yp 14 in Burgum, gemeente Tytsjerksteradiel (Friesland), vonden agenten vanavond na een melding Femmy Leeuw (57) in zeer kritieke toestand aan. Pogingen haar te reanimeren hadden geen succes.

De agenten kregen om 7 uur 's avonds een melding dat er gereanimeerd werd in de woning. Agenten arriveerden 20 minuten later. In afwachting van de ambulancedienst namen zij de reanimatie over. De vrouw overleed echter vóór de komst van de ambulances. Gezien de verdachte omstandigheden - zowel de vrouw als de man hadden verwondingen aan hun hoofd- werd haar vriend (62) gearresteerd.

Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is en of er sprake is van een misdrijf. Er is ook een buurtonderzoek gestart.

Update 22 maart 2010: Uit sectie is nog niet gebleken waaraan Femmy Leeuw is overleden. Het openbaar ministerie heeft van de rechter-commissaris tot donderdag de tijd gekregen om met meer belastende informatie te komen over verdachte in de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Sander Vreeswijk voorlopig verdacht van doodslag op Milly Boele
Hand boven het hoofd??

Justitie in Dordrecht verdenkt politieman Sander Vreeswijk (26) voorlopig van doodslag op Milly Boele (12). Naarmate het onderzoek vordert kan dat nog gewijzigd worden in moord. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Dordrecht vrijdag na de voorgeleiding  van Vreeswijk. aan de rechter-commissaris bekendgemaakt.

Justitie wil voorlopig nog geen mededelingen doen over de resultaten van de sectie, om eventuele getuigen niet te beïnvloeden.

De rechter-commissaris in Dordrecht heeft op verzoek van het OM een onderzoek gelast naar de psychische gesteldheid van Sander Vreeswijk.

Het OM zegt dat de aanklacht nu alleen op doodslag gehouden wordt voor de voortzetting van de inbewaring stelling en dat dat later nog uitgebreid kan worden.

Toch is dat vreemd, want bij veel daders van andere levensmisdrijven wordt de aanklacht van meet af aan op "Moord dan wel doodslag" gehouden en wordt deze pas bij de zitting veranderd. Al met al voedt dit het idee dat Sander Vreeswijk op de één of andere manier anders behandeld wordt dan een gewoon burger.

Bij andere daders worden ook vaak de resultaten van het sectierapport al in de openbaarheid gebracht, ver voor de zitting en maakt men zich geen zorgen over beïnvloeding. Bovendien: "Getuigen niet beïnvloeden?" Welke getuigen? Sander Vreeswijk heeft bekend dat hij het meisje heeft meegenomen en heeft gedood. Of dat moord dan wel doodslag is, kan niet door een getuige worden beslist, tenzij die bij Sander thuis was.

Misschien is het allemaal in orde, maar er lijkt toch een vreemd luchtje aan te zitten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Opzettelijk ongeluk is 'moord'

De twee mannen die 1 oktober 2009 een bizar verkeersongeluk veroorzaakten in het Brabantse Erp, worden door justitie beschuldigd van moord, zo bleek tijdens de regiezitting bij de rechtbank in Den Bosch vandaag.

De twee zouden opzettelijk op de postbode Herman van Laanen (49) zijn ingereden. De postbode kwam daarbij om het leven. Toen al werd vermoed dat de verdachten uit waren op blikschade om geld van hun verzekering te incasseren.

Van Laanen reed op de weg tussen Erp en Uden toen hij vanuit een zijstraat werd geraakt door een zwarte Audi. Hij verloor de macht over het stuur, kwam in een sloot terecht en overleed ter plekke.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook