woensdag 19 mei 2010

Dode man gevonden in Tilburg

Vandaag werd in een woning in Tilburg een man gevonden die vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie kreeg een melding dat de man onwel was geworden, maar een poging hem te reanimeren mocht niet meer baten.

In de woning, waar meerdere huurders wonen, zijn twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM gaat in hoger beroep in moord Wijchen

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de in haar ogen te lage straf en de vrijspraak die de rechtbank in Arnhem uitsprak tegen twee betrokkenen bij een moord in Wijchen (Gld). Een man (45) werd daarvoor op 12 mei 2010 veroordeeld tot zestien jaar cel omdat hij de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw zeker 22 keer stak.

Het slachtoffer een Zwitserse Afghaan, werd in april 2009 eerst door de zoon van de vrouw met een stroomstootwapen mishandeld. Later hielden twee mannen het slachtoffer vast, terwijl de vader toestak. Wie die twee mannen waren, is volgens de rechtbank niet duidelijk geworden. Het OM denkt dat het de broer en de zoon van de vrouw waren.

De zoon van het gescheiden echtpaar kreeg twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, terwijl er acht jaar cel was geëist (LJN: BM4129). De 2 broers van de ex-vrouw, tegen wie elf jaar was geëist, ging helemaal vrijuit ((LJN: BM4142 & LJN: BM4144)). Tegen deze uitspraken richt zich het beroep van het OM.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 80 uur taakstraf voor leraar die relatie had met leerlinge

Tegen Kees A. (52) , voormalige godsdienstleraar van het Altena College in Sleeuwijk, is in Breda vandaag een werkstraf van tachtig uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist wegens ontucht met een leerlinge (destijds 14). Kees A. heeft toegegeven dat hij twee jaar geleden een relatie had met meisje.

Volgens de Officier waren de twee “stapelverliefd” op elkaar. De seksuele handelingen vonden dan ook plaats met haar volledige instemming. “Een 14-jarig meisje kan ik het niet kwalijk nemen dat ze viel voor een oudere man die haar alle aandacht gaf. Maar van de verdachte mocht meer verstand worden verwacht”, aldus de officier.

Van de Officier had verwacht mogen worden dat hij wellicht een ietsje hogere straf zou hebben geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee doden bij Hotel in Zaandam

Het Inntel hotel in Zaandam
Vanmorgen zijn op de zandvlakte onder het nieuwe Inntel hotel in Zaandam twee dode mannen gevonden. Er wordt aangenomen dat de mannen uit een raam op een van de hogere verdiepingen van het hotel zijn gevallen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Update 20 mei 2010: Het blijkt dat de twee -niet nederlandse- mannen zelfmoord hebben gepleegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook