woensdag 26 mei 2010

Brandweerman gepakt voor dronkenschap, inbraak en poging tot doodslag.

De politie heeft vanmorgen twee 18-jarige mannen uit Berghem en Oss aangehouden in hun woningen. Het duo is aangehouden voor poging tot gekwalificeerde doodslag en diefstal met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg hebbend op 23 mei 2010.

Op die zondagavond 23 mei rond 21.30 uur werden de twee mannen op het recreatieterrein aan de Geffense Plas door een  vrouw (41) uit Oss en haar man betrapt op diefstal. De mannen sloegen op de vlucht en reden met hun auto door de toegangspoort. De vrouw die bij de poort stond, werd aangereden en raakte zwaargewond. Ze ligt nog steeds in coma in een ziekenhuis in Tilburg, haar toestand is nog steeds zeer ernstig.

De politie startte direct een zoekactie om de betrokken auto te traceren. Die werd rond 22.00 uur na een melding van een getuige gevonden op de Huisdaalsestraat in Macharen. Agenten troffen het voertuig daar aan, maar de inzittenden waren verdwenen.

De moeder van de 18-jarige verdachte uit Berghem bleek de eigenaar van de auto te zijn. Zij deed bij de politie aangifte van diefstal van de auto eerder die avond in Oss.

Bij huiszoeking vandaag in in de woningen van beide verdachten zijn zijn vijf imitatie vuurwapens, computers, telefoons, kleding en andere voorwerpen in beslag genomen. De verdachten worden inverzekering gesteld. Het rechercheonderzoek richt zich verder ook naar de rol van personen die op andere wijze betrokken zijn bij dit delict.

De verdachte uit Berghem, J.K. bleek op 28 maart ook al door de politie opgepakt te zijn voor het rijden onder invloed in een transportbusje. van de brandweer.  J.K. , lid van de vrijwillige brandweer in Berghem vertelde tijdens zijn verhoor aan de politie dat hij zaterdagnacht behoorlijk wat alcohol had genuttigd en als 112 spotter op internet zag dat er een autobrand was in Nijmegen. Hij besloot de brandweer in Nijmegen te gaan helpen.

Het lukte hem vervolgens om zonder alarm te veroorzaken een herkenbaar rood transportbusje van de brandweer te 'lenen', waarmee hij over de A50 richting Nijmegen reed. Bij Arnhem kwam hij erachter dat hij verkeerd zat, hij draaide om en reed via de A50 terug. Op de snelweg verloor hij echter de macht over het stuur. De auto kwam ter hoogte van Beuningen tegen de vangrail tot stilstand. De bus en de vangrail raakten beschadigd.

De Berghemnaar waarschuwde overige weggebruikers door het blauwe zwaailicht te activeren. Hij krijgt een proces-verbaal voor joyriding, het veroorzaken van een verkeersongeval, het rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook