dinsdag 6 juli 2010

Man pleegt ontucht met paard

Een man (66) uit Uitgeest is vandaag gearresteerd voor het plegen van ontucht met een paard.

Meerdere getuigen hadden gezien dat de man op de Aagtendijk ontuchtige handelingen pleegde en belden de politie. De man kon worden aangehouden aan de hand van artikel 254 uit het Wetboek van Strafrecht (de wet 'verbod ontuchtige handelingen met dieren'), dat per 1 juli van dit jaar in werking is getreden.

De afdeling Jeugd en Zeden heeft de man verhoord en de eigenaar van het paard is in kennis gesteld. Hoe het met het paard gesteld is, is onbekend.

Het is het resultaat van een draak van een wet die enkel berust op zedenprekerij. Voor mishandeling van dieren bestaat al een wet en daarvoor is artikel 254 niet nodig. In Nederland worden dieren nog altijd mishandeld tijdens transport en op veemarkten zonder dat de politie daar bestaande wetten op toepast, maar van een schennispleger wordt plots een voorbeeld gemaakt. Me dunkt dat het paard er niks van heeft gemerkt. Had hij er wél last van gehad, dan was de man uit Uitgeest aan te pakken geweest met de wet op de dierenmishandeling.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Maand cel voor huisbaas brandpand

Een 47-jarige huisbaas uit Arnhem heeft is vandaag door de rechtbank vroordeeld tot een maand celstraf gekregen, omdat er eind december 2008 bij een brand in zijn huurpand in Klarendal twee mensen mede door zijn schuld omkwamen. De huisbaas had geen brandmelders geplaatst, geen vluchtweg aangelegd en andere brandwerende maatregelen verzuimd.

Toen een verwarde vriend van een van de bewoners brand stichtte, brandde het pand uit en kwamen de twee bewoners van de zolderverdieping om. De brandstichter zelf kreeg in april 2009 zeven jaar cel en tbs.

De aanklager eiste twee weken geleden een werkstraf van 200 uur tegen de huisbaas. De rechtbank in Arnhem vindt het echter erg, dat een kamerverhuurder om financiële motieven verzuimt om zijn huurders te beschermen tegen brandgevaar. Daar hoort een celstraf bij.

Gôh, wanneer zouden Donner en Verdonk de cel in moeten wegens de Schipholbrand??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode gevonden in Hilversum

In Hilversum is maandagavond rond middernacht aan de Nieuwe Havenweg een stoffelijk overschot gevonden. De politie onderzoekt of de dode door een misdrijf is omgekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook