zondag 11 juli 2010

Man doodgestoken na verlies Oranje

Een man (25) uit Nieuwegein is zondagavond doodgestoken na de verloren WK-finale. De man was in de buurt van De Markt, waar velen de wedstrijd volgden op een groot scherm. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een  man (17) uit Nieuwegein is opgepakt. De aanleiding van de ruzie zou liggen in de relationele sfeer.

Update: Op 7-6-2012 wordt de zaak tegen de dan 35 jarige verdachte geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. de 17 jarige is dan al lang geen verdachte meer 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaat: “Joran pleegde moord niet alleen”

Joran's advocaat Altez Navarro
Pablo Maxima Altez Navarro, de Peruaanse advocaat van Joran van der Sloot, heeft zijn twijfels of van der Sloot in zijn eentje de moord op  Stephany Flores (21) gepleegd zou hebben.

Tegen de Peruaanse krant Perú.21 spreekt de advocaat zijn verbazing uit over het feit dat de jonge Chinese manager van het Hotel TAC, waar de moord gepleegd is, nooit gehoord is door de politie.

Navarro wilde echter niet zo ver gaan om de 26-jarige Chinees als tweede verdachte te kwalificeren.

Hij voerde verder aan dat de vermeende bekentenis van Van der Sloot niet geldig is omdat de vertaler, die  zijn cliënt vergezelde, niet gekwalificeerd was voor zijn werk.

Ook de advocaat die Joran bij zijn eerste verhoor bijstond, is nog niet gevonden. Joran's advocaat gaat er dan nog steeds van uit dat Joran's bekentenis niet geldig is.

Volgens Joseph Tacopin, de Amerikaanse advocaat van Joran, zou de Uruguayaanse vriend van Joran, Elton Garcia, bij de dood van Stephany betrokken kunnen zijn

Abogado: “Van der Sloot tuvo un cómplice en el asesinato de Stephany Flores”

No habría cometido su crimen solo, Joran van der Sloot tuvo un cómplice que lo ayudó a perpetrar el asesinato de la joven peruana Stephany Flores (21), hecho que daría todo un giro a las investigaciones en su contra.

Así lo afirmó Pablo Altez Navarro, abogado del holandés, quien indicó que es "muy extraño" que la Policía no haya interrogado hasta el momento al dueño del hotel TAC , donde se encontró el cadáver de Flores.

En declaraciones al diario "Perú.21", dijo que el propietario de dicho negocio es un ciudadano chino de 26 años al cual nunca han llamado a declarar sobre el caso.

El abogado del holandés dejó entrever su sospecha hacia dicho empresario. Sin embargo, mantuvo la identidad del supuesto cómplice de Van der Sloot en reserva.

Altez Navarro dijo que la abogada que estaba presente en el momento en que su patrocinado confesó ser el autor del asesinato de Flores Ramírez no puede ser hallada. "No ha vuelto a aparecer. Hasta ahora no la podemos encontrar", añadió.

Además, sostuvo que la supuesta confesión de Van der Sloot no es válida porque el traductor que acompañó a su cliente en ese momento no fue enviado por la Embajada de Holanda, ni manejaba términos legales.

Joseph Tacopina, defensor extranjero del holandés, señaló en declaraciones al portal Az Central que el cómplice del Van der Sloot sería el amigo cercano de este, el ciudadano uruguayo Elton García.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw gevonden in Krimpen a/d Lek | Zoon van dak gesprongen

Rond 22:15 heeft de politie Loes van Mastrigt (62) gevonden in haar woning aan de rederij van Holststraat 10 in Krimpen aan de Lek (gemeente Nederlek) (Zuid-Holland). De zwaargewonde zoon (35) van de vrouw is aangehouden. Hij werd in de tuin aangetroffen toen de politie arriveerde. Hij was van het dak afgesprongen

Update 12 juli 2010
Loes werd kort voor de verlenging van Nederland-Spanje gevonden in een plas bloed in de woonkamer van haar woning. Volgens de politie is ze vermoord door haar zoon.

Buren hadden de zoon van het dak horen springen. Toen bleek dat de zoon zwaargewond in de voortuin lag, hebben de buren hebben meteen eerste hulp verleend en 112 gebeld. Omdat hij veel al opgedroogd bloed aan zijn benen en in zijn schoenen had, wisten ze meteen dat er meer aan de hand was Dat bloed kon niet van hem zijn. Andere buren hebben daarna op de deur en ramen gebonkt, maar er kwam niemand. Vervolgens hebben ze de poortdeur van de achtertuin ingetrapt en zijn ze het huis binnengegaan. Daar vonden ze Loes, badend in het bloed.

De zoon, die een paar straten verderop woont, is al jaren een probleemkind en gebruikt drugs. Zondagavond had hij medicijnen nodig die zijn vader is gaan halen bij de huisartsenpost in Gouda. Een ritje van ruim een uur. In die tijd is het gebeurd. Toen Ruud thuiskwam, werd hij opgevangen door de hulpdiensten en lag zijn zoon zwaargewond voor de deur en zijn vrouw dood in huis.

Vader Ruud van Mastrigt is directeur van de christelijke basisschool "De Wegwijzer" in Krimpen a/d Lek. Hij was een jaar verwijderd van zijn pensioen.

Update 4 augustus 2011:
De zoon, die aan een schizofrene stoornis lijdt, stak zijn moeder onder invloed van een psychose met een mes in haar borst, buik en rug en sneed haar keel door.Hij wordt volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot TBS

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Lijk gevonden in Almere

In het water aan de Leonard Roggeveenstraat in Almere is vanavond een lijk gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Belg beroofd en in Maas gegooid

Een man (47) uit Wanze (België) is vandaag in Maastricht beroofd door een Afrikaan en een Marokkaan en vervolgens in de Maas gegooid. Het slachtoffer raakte licht gewond, maar wist op eigen kracht weer de oever te bereiken.

De twee kwamen de Belg op de Maasboulevard tegen en gaven hem een kopstoot. Vervolgens beroofden ze hem van zijn rugzak, zijn telefoon en zijn portemonnaie. Daarna tilden ze de Belg op en gooiden hem in de Maas. Van de verdachten ontbreekt elk spoor.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook