dinsdag 22 februari 2011

Man neergestoken in Tweede Valthermond

In Tweede Valthermond (gemeente Borger-Odoorn, Drente) is vanavond Henk Bolk (42) in zijn woning aan de 2e Valtermond 11 omgekomen als gevolg van een steekpartij.

Zijn twee broers, Frans Bolk (45) en Herman Bolk(54), zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

De drie vrijgezelle mannen woonden samen in de ouderlijke woning. De politie vermoedt dat onenigheid in de relationele sfeer de situatie tussen hen deed escaleren. Tijdens het drama waren meer mensen in de woning aanwezig.

Update: Herman Bolk is inmiddels vrijgelaten. Hij wordt nu gezien als getuige.
Naar het zich aan laat zien ging de ruzie over een collectie speelgoedtractoren. Tijdens de ruzie heeft Frans zich in een kamertje opgesloten. Henk heeft vervolgens de deur open getrapt en is hem te lijf gegaan. Daarbij werd Frans in het nauw gedreven en heeft hij zichzelf verdedigd. Herman hebben ze uiteindelijk aangehouden achter in een weiland waar hij liep.

Update 11 november 2011:  Frans Bolk B. is wegens dood door schuld veroordeeld tot 360 dagen celstraf, waarvan 123 dagen voorwaardelijk. De straf heeft hij al in voorarrest uitgezeten.
Er was sprake van een langslepende ruzie. Henk Bolk dreigde  Frans op straat te zetten. Omdat Frans bang was klappen te krijgen van zijn veel sterkere broer, sloot hij zichzelf op in de woonkamer. Ook pakte hij twee messen om zijn broer af te schrikken. Toen Frans de deur met zijn lichaamsgewicht had opengebeukt, struikelde hij in het mes.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook