dinsdag 22 november 2011

Nieuw onderzoek naar 16 jaar geleden verdwenen kind

De politie heeft een onderzoek geopend naar de vermoedelijke moord op het Rotterdamse Jair Soares (7) uit Rotterdam die op vrijdag 4 augustus 1995 onder verdachte omstandigheden spoorloos verdween op het strand bij Monster (ZH).

Volgens OvJ Bos van het OM in Den Haag is het is de berichtgeving in en de rol door De Telegraaf die het OM ertoe bracht deze zaak alsnog groot op de kaart te zetten.

Het Telegraaf Cold Case Team deed eerder intensieve naspeuringen naar de verdwijning en bracht tal van aanwijzingen voor een misdrijf aan het licht. Het Cold Case Team van de krant kreeg dit voorjaar politierapporten uit 1995 in handen en bracht een nooit openbaar gemaakt signalement van de vermoedelijke kidnapper naar buiten. Lezers herkenden in het signalement een notoire zedendelinquent.  Advocaat Job Knoester, raadsman van de familie Soares, deed bovendien aangifte van de vermoedelijke kindermoord.

“De informatie van De Telegraaf wordt meegenomen in het rechercheonderzoek”, bevestigt officier Bos. “Een deel van ons onderzoek is gericht tegen subjecten die we in beeld hebben, al is het nog te vroeg om te spreken van verdachten. Daarnaast is er een brede aanpak, onder meer met aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht.“

Jair verdween  toen hij met zijn ouders een middagje op het strand bij doorbracht. De politie beschouwde de vermissing tot nu toe nooit als misdrijf. Dat hij verdwaalde of verdronk lijkt echter uitgesloten. Alles wijst erop dat Jair uit seksueel motief is ontvoerd en daarna is omgebracht. De politierapporten van destijds maken melding van een getuige die rond het tijdstip van de verdwijning een donker jongetje in gezelschap van een man van het strand zag weglopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook