maandag 7 november 2011

Uitspraak: 12 jaar cel voor moord op Sandra Hazeleger

Bob H. (50) is vandaag veroordeeld tot 12 jaar celstraf wegens de moord op zijn partner Sandra Hazeleger (45). De man heeft bekend Sandra met een hondenriem te hebben gewurgd. Het Openbaar Ministerie (OM) had 2 weken geleden 14 jaar cel tegen hem geëist.

Nadat H. haar had gewurgd, dumpte hij haar lichaam in een sloot in de bossen rond Woudenberg.  Hij liep tegen de lamp toen hij enkele dagen na de moord de auto waarin hij haar had vervoerd, in brand wilde steken.

De politie volgde hem toen al. Een buurtgenoot had hem met het lichaam van zijn vrouw over zijn schouder naar zijn auto zien lopen. H. bekende direct na zijn aanhouding. Op zijn aanwijzingen vond de politie het lichaam van Sandra Hazeleger.

De partner van Hazeleger verklaarde eerder aan de rechters in een opwelling te hebben gehandeld. De rechtbank vindt echter dat hij met een vooropgezet plan en weloverwogen tot twee keer toe de keel van zijn echtgenote heeft dichtgeknepen. De rechters wegen ook mee dat Bob H. licht verminderd toerekeningsvatbaar is en dat hij oprecht berouw heeft getoond.

H. was niet bij de uitspraak. Zijn advocaat Willem-Jan Ausma weet nog niet of zijn cliënt in hoger beroep gaat. Daarover moet nog worden overlegd, aldus de raadsman.

De vermoorde vrouw was een telg van de familie Hazeleger, die in de Quote-500 staat. Zij verdienden hun kapitaal in de wegenbouw en met de handel in vastgoed. H. had geen financieel gewin bij de moord. Aanvankelijk werd gedacht dat ze was ontvoerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook