woensdag 16 november 2011

Uitspraak: Mildere straf voor doodrijden 4 mensen in Rotterdam

Riazatelie A. (27) die op tweede kerstdag 2009 op de Vierhavensstraat in Rotterdam een ongeluk veroorzaakte waardoor vier mensen (3 uit de familie Marques) stierven, is door het gerechtshof in Den Haag tot 8 jaar cel en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 9 jaar veroordeeld.

Riazatelie A. had weliswaar niet de bedoeling de vier inzittenden van de verongelukte auto te doden, maar hij is er wel verantwoordelijk voor, vindt het hof. Hij heeft zich namelijk zeer roekeloos gedragen. 'Zeer roekeloos rijgedrag' is het misdrijf met de zwaarste verwijtbaarheid uit de Wegenverkeerswet, meldt het hof. De rechters hebben bij het bepalen van de straf meegerekend dat de man enkele maanden voor dit ongeluk iemand bewust heeft aangereden.

Het ongeval gebeurde toen de man in een pick-uptruck veel te hard vanuit de Speedwellstraat de Vierhavensstraat opreed. Daarbij botste hij op een auto met vijf inzittenden. Twee slachtoffers overleden ter plekke, twee mensen bezweken een dag later. Hij zou 150 kilometer per uur hebben gereden op stukken waar een maximumsnelheid van 30 tot 50 kilometer per uur gold.

De rechtbank in Rotterdam legde de man eerder al een straf van 9 jaar cel en 10 jaar rijontzegging op. Het hof vindt een iets lagere straf passend, omdat niet bewezen kan worden dat de bestuurder bewust het risico heeft aanvaard dat de inzittenden van de andere auto zouden omkomen (Dit ondanks het feit dat de verdachte in een zware pick-up truck reed).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook