woensdag 30 maart 2011

Dode vrouw in autowrak blijkt omgebracht

De dode vrouw -Thi Hong Hue Lee (64)- uit Bergen op Zoom die gisteren werd gevonden bij een auto-ongeval in het Zeeuwse Kamperland is door een misdrijf om het leven gekomen. De vrouw bevond zich in het autowrak. Gisteren werd groot onderzoek gedaan bij de auto die tegen een hek was gereden. Hoe de vrouw precies om het leven is gekomen, wordt nog onderzocht.

Aanvankelijk leek het erop dat de vrouw bij een ongeval was omgekomen. De auto waarin zij zat was ter hoogte van de Banjaardweg in een hek gereden. Haar echtgenoot K.N. (65) liep daarbij diverse verwondingen op en werd in het ziekenhuis opgenomen. De man is later door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw. Hij zit vast in de Middelburgse gevangenis Torentijd.

Het is nog onduidelijk waar de vrouw om het leven is gebracht. De woning van het echtpaar op de hoek van de Karmel en Halsterseweg 246 in Bergen op Zoom wordt onderzocht. Op het adres is formeel kledingzaak Ngoc-Hong gevestigd. Het van oorsprong Vietnamese echtpaar zou een betrekkelijk teruggetrokken leven leiden.

Update 25 augustus 2011: K.N. is door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.
Na een huwelijk van bijna veertig jaar kreeg de echtgenote van N. paranoïde verschijnselen en verdacht zij hem ervan overspel te hebben gepleegd en werd zij steeds achterdochtiger. Ze wilde van hem scheiden. N. besloot toen dat hij liever samen wilde sterven dan scheiden.

Nadat hij zijn vrouw om het leven had gebracht, nam hij slaappillen en reed naar de Stormvloedkering in de Oosterschelde om daar het water in te rijden. Zover kwam het niet want bij Kamperland reed hij tegen een hekwerk. De volgende ochtend vonden voorbijgangers de auto, met daarin de man en op de bijrijderstoel het levenloze lichaam van zijn echtgenote.

Als motivering voor de aanmerkelijke lagere straf ten opzichte van de eis stelt de rechtbank dat vergelding van overheidswege in het niet valt bij het leed dat N. zichzelf en zijn kinderen heeft bezorgd. “Een langdurige celstraf ontneemt het perspectief van kinderen en kleinkinderen om al het goede van hun gezinsleven in herinnering te houden en te laten terugkeren”, aldus de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook