maandag 16 mei 2011

Drie doden bij schietpartij in Zwijndrecht

In Zwijndrecht zijn vandaag rond half elf drie mensen omgekomen bij een schietpartij in een flatwoning aan de Langeraar 16.

De doden zijn Leyla Achoendova (57) en haar dochters Nermine Achoendova  (29) en Nargiz Achoendova (23). Eén man (63),  de vader van de kinderen, is gewond geraakt. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn afkomstig uit Azerbeidzjan. De dader is gevlucht.

Agenten troffen na een melding buiten bij de flat een gewonde aan, die met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Een arrestatieteam betrad vervolgens de woning betrad waarbij de dodelijke slachtoffers werden aangetroffen.

Het arrestatieteam van de politie is in verband met de schietpartij ook een woning aan de om de hoek gelegen Turk binnengevallen en deed een inval in een woning aan de nabijgelegen Jupiterstraat.

Update 17-5-2011:
De gedode vrouwen zijn de vrouw en de dochters van de gewonde man. De politie houdt er rekening mee dat een omgangsregeling van zijn kleindochter Nermine met haar vader, de ex-man van een van zijn dochters, de oorzaak is van de slachtpartij. De vader mocht sinds enige tijd zijn dochtertje niet meer zien. Dat meisje verbleef met haar moeder bij haar grootvader, maar was op het moment van de moorden niet thuis. Zij is door de politie bij basisschool Het Accoord opgehaald en in veiligheid gebracht. Ook een peuter uit een andere relatie is eveneens door de politie van het kinderdagverblijf gehaald.

Het huis aan de Jupiterstraat dat eveneens werd binnengevallen behoort toe aan de ex man van Nermine. Hij is niet gearresteerd en keerde na de inval weer terug in de woning.

Zijn huis wordt inmiddels door de politie bewaakt

Update 21-5-2011: De politie heeft vrijdagavond 20 Mei in Den Bosch een man (25) uit Helmond als verdachte aangehouden in verband met de schietpartij in Zwijndrecht. Rond dezelfde tijd werd in een woning in Helmond een stoffelijk overschot aangetroffen; het slachtoffer is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie viel een woning binnen aan de Christiaan Huygensweg in Den Bosch, waar twee mannen werden aangehouden, onder wie de Helmonder die van “betrokkenheid bij de schietpartij” wordt verdacht. De andere man is een man (45) uit Den Bosch. Waarvan de Helmonder precies wordt verdacht, is nog niet bekend gemaakt. In de woning in Den Bosch werd een vuurwapen gevonden.

Op het moment van de inval ging de politie de woning aan de Markiesstraat in Helmond ook binnen. De identiteit van het daar gevonden slachtoffer is nog niet bekend.

De politie wil niet zeggen of de verdachte en het gezin elkaar kenden, en/of de woning in Helmond het woonadres van de verdachte is (zij kenden elkaar en ja hij woonde in de Markiesstraat, zie update beneden).

Update 22 mei 2011: De in Helmond gevonden dode is Farida Fargat (20) uit Amsterdam die sinds 12 mei vermist werd. De man die op het adres ingeschreven staat is de ex-vriend van Nargiz Achoendova en de ex-vriend van Farida Fargat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook