woensdag 15 juni 2011

Eis: TBS voor Sonse moord

Diego S. (24), die op 15 december in Son zijn vader Jan (72) vermoordde, deed dat omdat hij dacht in de film 'The Matrix' te zitten en zijn vader zag als de duivelse leider van buitenaardse wezens op aarde. Dat verklaarde hij vandaag in de rechtbank in Den Bosch.

Deskundigen verklaarden de verdachte van moord volledig ontoerekeningsvatbaar; de officier van justitie ging daarin mee. Diego S. hoorde daarom geen straf tegen zich eisen maar tbs met dwangverpleging. Hij stemde in met die eis.

De moord op zijn vader was bloedig. Diego zou een half uur lang hebben gestoken met messen en schroevendraaiers en hij zou hebben geslagen met een hamer.

Door zijn psychose dacht hij dat zijn vader hem wilde vermoorden. Dat wilde hij voorkomen door hem te doden. Na de steekpartij vluchtte hij via het dakraam het huis aan de Vijverlaan, onderwijl bloedsporen achterlatend. Twee uur na de moord werd hij gepakt.

Diego S. had moeite om precies te reconstrueren wat er is gebeurd ten tijde van de moord. Fictie en werkelijkheid lopen door elkaar heen. Diego werd al langer behandeld, maar stopte geregeld met het innemen van medicijnen als hij het idee had dat het beter met hem ging. Het ging rond zijn dertiende mis. Hij begon te spijbelen, ging later blowen en hij raakte verslaafd aan schiet- en racespelletjes op de computer.

De rechter doet op 29 juni uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook