donderdag 21 juli 2011

Vrijspraak vanwege onbevoegd hulpofficier

Een man en een vrouw uit Lottum (Limburg) die eerder werkstraffen kregen voor het bezit van 471 hennepplanten zijn in hoger beroep vrijgesproken door het optreden van een onbevoegde hulpofficier van justitie in hun strafzaak.

De machtiging voor het betreden van hun huis was afgegeven door een hulpofficier die was gezakt voor zijn examen. Het bewijs dat agenten vonden mag daarom niet worden gebruikt, oordeelde het gerechtshof in Den Bosch in een uitspraak die donderdag is gepubliceerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

In tuin gevonden beenderen van oud-bewoonster

De beenderen die vrijdag 8 april in een tuin in Enschede werden gevonden, zijn van de voormalige bewoonster (77) die eind jaren negentig in haar eigen tuin werd begraven, blijkt uit forensisch onderzoek. De politie gaat uit van een misdrijf.

De huidige bewoner was in april met tuinwerkzaamheden bezig toen de beenderen werden ontdekt. Een DNA-test met een vrouwelijk familielid van de toenmalige bewoonster in combinatie met andere onderzoeksgegevens gaf uiteindelijk duidelijkheid. De recherche onderzoekt de exacte toedracht en doodsoorzaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook