zondag 28 augustus 2011

Dode vrouw in Rheden

In zorginstelling Sziza aan de klaproosstraat in Rheden is vandaag een van de bewoonsters - de Kosovaarse vluchtelinge Heteme Bajrami (20)- dood aangetroffen. Siza Zorggroep is een instelling voor jonge mensen met een fysieke, mentale of dubbele beperking. In het huis leren zij zelfstandig te wonen. Begeleiders vonden de dode vrouw vanmorgen onder een deken, met een doorgesneden hals en een mes in haar rug.

Update 1 september 2011

Gisteren zijn vroeg in de ochtend door de recherche vier verdachten aangehouden. Drie van hen (twee mannen en een vrouw afkomstig uit Alkmaar) zijn inmiddels op last van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld.
De laatste verdachte, een man (25) zonder vaste woon- of verblijfplaats en een bekende van het slachtoffer, zit nog vast op verdenking van moord c.q. doodslag. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot de man in bewaring te stellen.

Update 2 oktober 2012

tegen de man (die 21 blijkt te zijn) is vandaag 16 jaar geëist/ Het betreft de ex-'vriend' van Heteme, zij had de relatie de middag daarvoor uitgemaakt. De ex-vriend - een uitgeprocedeerde Irakees - belde zelf de instelling omdat hij “een voorgevoel had”.

Sporenonderzoek leverde wegwerphandschoenen op met bloed van beiden, die afkomstig lijken van de Arnhemse snackbar waar de verdachte werkte. Vervolgens verklaarden kennissen van de man dat hij de moord wegens de relatiebreuk nog diezelfde nacht aan hen had opgebiecht. Details daarvan klopten met de situatie in de woning.

Update 16 oktober 2012
De man (21) heeft 16 jaar gekregen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook