vrijdag 2 december 2011

3 Doden bij gezinsdrama in Badhoevedorp en Zaandam

Bij een gezinsdrama in Badhoevedorp en Zaandam zijn Henk (69) en Tony Vos (68) en hun nog thuiswonende zoon Bas (36) om het leven gekomen.

De politie kreeg donderdag een melding van een zelfmoord in Zaandam. Een man had aangebeld bij een willekeurige flat op de 14e verdieping van de Perim-flat om zich toegang te verschaffen tot het balkon, waar hij vervolgens afsprong. Op het thuisadres van de man in Badhoevedorp werden vervolgens 2 doden aangetroffen. Beide lichamen waren zeer ernstig verminkt.

De politie heeft in het huis van het gezin een afscheidsbrief gevonden van Henk de Vos, waaruit de precieze gang van zaken blijkt. Na zijn vrouw Tony en hun zoon Bas in hun huis te hebben gedood met een stomp voorwerp, sprong Henk de Vos van een flat in Zaanstad.

De politie kan niet zeggen wat in de afscheidsbrief staat, maar die is wel aanleiding geen andere scenario's te onderzoeken. De inhoud van de brief is bekendgemaakt aan de nabestaanden.

Bas de Vos was Nederlands kampioen Hink-stap-sprong in 1997. De dood van Bas en zijn moeder zou te maken hebben gehad met het feit dat Bas door een knie blessure niet mee kon doen aan de Olympische spelen in 2012, iets wat de vader kennelijk niet zou hebben kunnen verkroppen. Dat er kortgeleden kanker bij hem was vastgesteld heeft mogelijk ook meegespeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook