zondag 4 december 2011

Bekentenis brand Chemie-pack

Mohammed (45), een werknemer van Chemie-Pack heeft naar nu blijkt in juli bekend dat hij de grote brand heeft veroorzaakt die begin dit jaar bij het bedrijf uit Moerdijk woedde.
De man wordt echter niet vervolgd, omdat hem door het OM immuniteit is toegezegd.

De medewerker heeft gezegd dat de brand begon toen hij met een gasbrander een pomp wilde ontdooien. Er bestond al langer een vermoeden dat de brand daardoor was ontstaan, maar er was geen dader. De leidinggevenden blijven volgens het OM verantwoordelijk, omdat ze medewerkers vaker met gasbranders lieten werken.

Weblog 'Geenstijl' weet deze OM fail uitstekend onder woorden te brengen: Mohammed veroorzaakte brand Chemie-Pack.

In deze is ook een eerder artikel uit BN De Stem interessant:

'Ontdooien met een gasbrander, absurd'

MOERDIJK - De verdenking van het Openbaar Ministerie dat personeel van Chemie-Pack gasbranders heeft gebruikt om bevroren pompen met brandbare stoffen te ontdooien, is absurd.

De directie die daarom wordt verdacht van brandstichting, is niet op de hoogte van zulke 'idiote praktijken', laat staan dat ze er opdracht toe heeft gegeven. Dat zegt advocaat Robert van 't Zelfde van Chemie-Pack.

Hij zegt dat zijn cliënten met stomheid geslagen zijn door het verhaal over de gasbrander, waarmee volgens het OM de grote brand op 4 januari in Moerdijk is veroorzaakt: "Niemand haalt het toch in zijn hoofd om in zo'n chemisch bedrijf met open vuur te werken. En dat zou dan structureel gebeurd zijn. Werkelijk absurd."

Justitie baseert de zware verdenking van brandstichting op de verklaring van een getuige, wiens identiteit ze niet wil prijsgeven. De getuige heeft volgens OM- woordvoerster Marieke van der Molen 'met eigen ogen gezien' dat personeel de gasbrander vlak voor het uitbreken van de brand heeft gebruikt.'
Lees verder...

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook