maandag 23 januari 2012

Uitspraak: 12 jaar voor moord op 'Piep'

Jeremy met de vriendin, onderwerp van de ruzie
"Jeremy" (22) uit Tilburg is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op Nejib el-Bellaj (28) a.k.a, 'Piep' op 1 januari 2011 in de Don Sartostraat in Tilburg. De veroordeling is tevens wegens mishandeling en illegaal wapenbezit. Die straf is conform de eis.

Nejib, een bekende van de politie, werd rond 8 uur 's morgens neergeschoten na een lang lopende ruzie om een meisje. Op een beveiligingscamera is te zien dat de verdachte komt aanrennen. Buiten het oog van de camera valt dan een schot, waardoor wordt getroffen. Piep overlijdt kort daarop in het ziekenhuis. Het wapen dat van Piep zelf was is wekenlang verborgen gehouden door de verdachte. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft laten weten zeker in beroep te gaan tegen de straf.

Update 15 november 2012
Jeremy is in hoger beroep veroordeeld tot 8 jaar. Het slachtoffer 'Piep had een langlopende ruzie met de vriendin van de verdachte. In de oudejaarnacht bedreigde hij haar opnieuw. Toen de verdachte zag dat zijn vriendin werd belaagd, sloeg hij 'Piep' neer. Hij pakte het pistool van het slachtoffer en schoot El-Ballaj in zijn buik.

Volgens het hof sloeg de Tilburger het slachtoffer neer om zijn vriendin te beschermen en is er sprake van noodweer. Het hof acht niet bewezen dat de verdachte rustig de tijd heeft genomen om 'Piep' te doden. De man wordt daarom veroordeeld voor doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook